Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nahá žena chcela zapáliť policajnú stanicu!

OLOMOUC - Nahá žena (29) sa pokúsila v utorok popoludní podpáliť policajnú stanicu v Olomouci. Žena položila handru napustenú horľavinou pred dvere stanice a zapálila ju. Pritom sa policajtovi vyhrážala smrťou.

Policajti ženu zadržali a obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenia a z útoku na verejného činiteľa. Nie je vylúčené, že na základe ďalších získaných poznatkov bude čin prekvalifikovaný, uviedla policajná hovorkyňa Jitka Dolejšová.

Žena bez oblečenia sa objavila pred stanicou na prvnom nástupišti vlakovej stanice v Olomouci už okolo 13:30 a hrozila, že donesie kanistry s benzínom a stanicu zapáli, alebo že ju vyhodí do vzduchu granátmi.

Okolo 16:00 pred dverami skutočne oheň založila. "Plamene dosahovali polmetrovej výšky a začali opalovať dvere. Žena pri tom pokrikovala na strážnika, ktorý prišiel zistiť, čo sa deje, že ho zabije a zapáli ako stanicu, tak dom, v ktorom strážnik býva," uviedla Dolejšová.

Vyšetrovateľ hasičov povedal, že pokiaľ by sa dvere stanice vzňali, bol by priestor zamorený toxickým dymom, ktorý mohol ohroziť strážníkov vovnútri. Dvere totiž obsahujú veľké množstvo rôznych farieb a lepidiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu