Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pri love kačíc si poľovník zastrelil dcéru († 12)

NYMBURK – Poľovníka (48), ktorý si v septembri na love kačíc zastrelil dcéru, dnes nymburský súd uznal za vinného z ublíženia na zdraví s následkom smrti. Od trestu však súd upustil.

Rozsudok ešte nie právoplatný. Štátny zástupca si ponechal lehotu na rozmyslenie. „Ide v prvom rade o obrovskú osobnú tragédiu a súd v tomto prípade už nič nevyrieši,“ vysvetlil sudca Václav Krejčík.

Nešťastie sa stalo vlani v septembri pri poľovačke na kačice v Oskořínku na Nymbursku. Poľovník mal so sebou svoju dcéru († 12), ktorá stála tesne za ním. Pri jednom z výstrelov však stratil rovnováhu a pri páde stlačil znova spúšť.

Výstrel zasiahol dievča priamo do hrudníka. Zraneniam podľahla na mieste. Sudca sa nakoniec nestotožnil ani s návrhom štátneho zástupcu a ani s návrhom obhajoby. Štátny zástupca navrhoval podmienečný trest v dolnej hranici sadzby s primeraným odkladom a zákazom držania zbraní. Obhajca chcel úplné oslobodenie. To ale podľa sudcu nebolo možné.

„Príčinná súvislosť medzi streľbou a smrťou tam bola. Ľudia, ktorí spôsobia dopravnú nehodu, to tiež neurobia naschvál," podotkol sudca. Zároveň sa zmienil, že podľa poľovného zákona by nemali byť na poľovačke mladšie ako 15 rokov. Napriek tomu nakoniec sa sudca, vraj po prvýkrát vo svojej kariére, vzdal trestu. Je to možné, ak obžalovaný prejavuje ľútosť.

„O tom v tomto prípade nemožno pochybovať. Upustenie od trestu je jediný vhodný spôsob riešenia, keď už celá vec doputovala až na súd,“ dodal sudca. Sám obžalovaný nebol schopný vypovedať. Aj jeho pokus o záverečnú reč prerušil prudký nával emócií a plač.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu