Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V džungli havarovalo vojenské lietadlo!

(Zdroj: ČTK)

QUITO - Tréningové lietadlo ekvádorských vzdušných síl v stredu havarovalo v džungli neďaleko kolumbijských hraníc. Podľa úradných zdrojov prišli o život pilot a záchranár.

Lietadlo typu Strikemaster MK-89 spadlo počas cvičného letu asi 180 kilometrov východne od hlavného mesta Quito. Pilot aj druhý pilot sa pred pádom lietadla stihli katapultovať, informoval vo svojom vyhlásení veliteľ vzdušných síl generál Leonardo Barreiro. Mužov našli vojenské vrtuľníky vyslané na miesto nehody. Zachrániť sa podarilo iba druhého pilota.

Počas záchrannej akcie prišli o život pilot a člen záchranného tímu, keď sa pri ich vyzdvihovaní do vrtuľníka pretrhlo lano, uviedol Barreiro. "Stále nevieme, prečo sa to stalo," píše sa vo vyhlásení. Rovnako nebola určená ani príčina havárie lietadla.

Havária vojenského lietadla je v Ekvádore už druhou v priebehu jedného týždňa. Minulý štvrtok malé vojenské lietadlo narazilo do obytnej budovy v hlavnom meste, pričom zahynuli piati ľudia na palube lietadla a ďalší dvaja na zemi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu