Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Úrady sa snažia umlčať fámy o "vraždiacej SMS"

(Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Egyptské úrady sa snažia umlčať fámu, ktorá v súčasnosti vzrušuje verejnosť. Egypťanov vyplašili reči o údajnej "vražednej SMS správe" neznámeho zahraničného pôvodu, ktorá údajne zabíja tých, ktorí ju dostanú na svoj mobilní telefón.

K bezprecedentným opatreniam podľa agentúry AFP pristúpili egyptské ministerstvá zdravotníctva a vnútra potom, čo sa v domácej tlači objavila informácia, že textová správa obsahujúca určitý sled čísiel zabila istého muža v Mallavi južne od Káhiry.

"Zomrel na chrlenie krvi po srdcovom záchvate, ktorý ho postihol krátko po obdržaní smsky zaslanej z neznámeho čísla," napísal dnes list denník Egyptian Gazette."Vražedné číslo začína symbolom (+) a končí (111)," dodal denník. Egyptská oficiálna agentúra MENA potom citovala "oficiálny zdroj z okruhu bezpečnostných služieb", ktorý poprel, že by "neznámi zahraniční odosielatelia adresovali textovky občanom, ktorí po ich obdržaní trpia neznesiteľnými bolesťami hlavy nasledovanými krvácaním do mozgu a smrťou."

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo vyhlásenie citujúce zdravotnícke služby z niekoľkých oblastí vrátane Káhiry. Tie tvrdia, že "nezaregistrovali žiadny prípad vykazujúci podobné symptómy". "Tieto povesti protirečia všetkým vedeckým faktom," dodáva komuniké ministerstva. Ministerstvo vnútra oznámilo, že došlo k zatknutiu troch zamestnancov ropnej spoločnosti pre podozrenie, že pustili fámu o "vraždiacej SMS" do obehu. Zadržanú trojicu mužov teraz vypočúvajú, napísala agentúra MENA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu