Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž s 4,74 promile dobodal babičku v posteli!

(Zdroj: TASR)

HRADEC KRÁLOVÉ – Krajský súd V Hradci Králové dnes odsúdil na 12, 5 roka 24 – ročného Tomáša Vydržala. Ten s 4,74 promile alkoholu krvi štrnásť krát vrazil nôž do tela 86 – ročnej babičky. Ráno mŕtvolu naložil do auta a ukryl v lese.

Rozsudok ešte nie je právoplatný. Obžalovaný i štátna zástupkyňa Lenka Faltusová si nechali čas na odvolanie. Súd obžalovanému tiež uložil, aby uhradil každému z trojice pozostalých za nemajetkovú ujmu 240 - tisíc českých korún.

„Obžalovaný konal v stave ťažkej opitosti, ale za svoje správanie sa je zodpovedný,“ povedal predsedníčka senátu Anna Bímová. Pripomenula, že Vydržel bol podľa svedkov po vypití alkoholu často agresívny. Súd v rozsudku podľa Bímovej prihliadal na to, že obžalovaný je mladý človek, spolupracoval s policajtmi a priznal sa. „ Nedá sa ale zabudnúť, že išlo o úplne nezmyselný útok proti starej žene, ktorá sa ani nebránila,“ povedala Bímová.

Vydržel pred súdom nevypovedal. Iba sa pozostalým ospravedlnil. „Mrzí ma, čo som svojim správaním spôsobil,“ povedal. V prípravnom konaní Vydržel vypovedal, že v deň vraždy pil s priateľmi alkohol. Po návrate do rodinného domu vstúpil do spálne dôchodkyne. Na ďalšie podrobnosti si pri výsluchu nevedel spomenúť. Neuviedol ani dôvod, prečo starú ženu zavraždil. „Motív jeho konania sa súdu nepodarilo objasniť," povedala Bímová.

Faltusová dnes novinárom oznámila, že obžalovaný bol v čase vraždy silne opitý. „Znalec spočítaval množstvo alkoholu v krvi počas noci, kedy došlo k vražde a vyšlo mu 4,74 promile ,“ povedala.

Obžalovaný ráno telo zavraždenej ženy naložil do auta a odviezol do lesa za dedinou. K činu sa priznal až potom, čo po babke pátrala jej rodina a polícia. Podľa obžaloby Vydržel ženu napadol nožom a zasadil jej celkom 14 bodných rán do oblasti krku a hlavy. Žena zomrela na následky vykrvácania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu