Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Český gymnazista chystal bombový útok na školu!

NOVÝ BYDŽOV - Študent (17) gymnázia v Novom Bydžove údajne chystal bombový útok na školu a svojich spolužiakov. Polícia študenta minulý štvrtok zatkla a obvinila z všeobecného ohrozenia vo fáze prípravy. Študent je vo väzbe a hrozí mu až päť rokov väzenia.

S odvolaním sa na hovorcu Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu Pavla Hantáka o tom informoval dnešný český Deník.

Detektívi študenta zatkli priamo v škole a budovu prehľadali. Polícia na prípad uvalila informačné embargo. "Vzhľadom k tomu, že nie je plnoletý, nebudeme uvádzať bližšie informácie," uviedol Hanták.

Prípad vyšetruje špecializovaný tím detektívov. Obvinený sa podľa študentov choval zvláštne a zaujímal sa o nedávne prípady masakrov v školách vo svete. "Údajne dokonca vyhlasoval, že by najradšej vystrieľal celú triedu a potom  zlikvidoval seba," povedala Deníku matka spolužiačky mladíka.

Riaditeľ gymnázia podľa jeho slov nemal takmer žiadne informácie. „Môžem potvrdiť iba to, že polícia vyšetruje od konca minulého týždňa jedného z našich študentov za nejaký trestný čin,“ povedal riaditeľ Jaroslav Šedivý. Polícia sa pohybovala tiež v neďalekej jedálni Strednej školy technickej a remeselnej v Novom Bydžove, kde sa študenti gymnázia stravujú.

„Polícia vyšetrovala v našej jedálni, a to je všetko, čo k tomu môžem povedať,“ povedal riaditeľ školy Vladimír Blažej. Ani jedna škola prípad nenahlásila na krajský úrad, ktorý je ich zriaďovateľom. Útok na školu so zranenými či mŕtvymi sa v Česku zatiaľ nestal. V zahraničí, hlavne v USA, však nie sú také prípady výnimočné.

V marci v nemeckom mestečku Winnenden a jeho okolí sedemnásťročný mladík zabil 15 ľudí, z toho väčšinu na strednej škole, ktorú predtým navštevoval. Nakoniec spáchal samovraždu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu