Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Dvaja muži v Ostrave zabili zlodeja, na ktorého striehli

OSTRAVA - V noci na sobotu sa vybrali dvaja muži z Ostravy striehnuť na zlodeja. Chodil kradnúť na pozemok jedného z nich. Keď ho pristihli pri čine, dobodali ho. Muž na následky bodných zranení zomrel v nemocnici.

Policajti ich už stíhajú z podozrenia vraždy. Ako povedala hovorkyňa krajskej policajnej správy Soňa Štětínská, dvojica najskôr všetko poprela. Kriminalisti ale zaistili dostatok stôp, ktoré proti nim svedčili. Medzi nimi aj nôž. Podozriví sa nakoniec pod ťarchou dôkazov priznali a začali s políciou spolupracovať.

„Štyridsaťšesťročného majiteľa rozostavaného domu a jeho tridsaťtriročného známeho sme obvinili z vraždy spáchanej formou spolupáchateľstva. Štátnemu zástupcovi sme navyše odovzdali podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby,“ dodala hovorkyňa.

Zlodej či zlodeji na pozemok s rozostaveným domom v Ostrave - Hrabovej chodili častejšie. Jeho majiteľ preto začal svoj majetok strážiť. „V sobotu nad ránom muž zazrel postavu, ktorá zamierila rýchlou chôdzou cez pozemok k jeho odstavenému nákladnému autu,“ popísala policajtka. Muž sa domnieval, že ide o zlodeja a privolal si na pomoc svojho známeho.

Zistili, že niekto sa do auta naozaj vlámal. Pri prehľadávaní pozemku vyrušili podozrivého zlodeja. „Muž sa dal okamžite na útek. Prenasledovatelia vyrazili za ním a dokonca niekoľkokrát vystrelili z plynovej pištole. Zavolali tiež na centrum tiesňového volania s tým, že došlo k vlámaniu," doplnila Štětínská.

Neznámeho nakoniec dostihli pri bránke k pozemku. Niekoľko krát ho bodli nožom do rôznych častí tela. Použili na to nôž, ktorý mal čepeľ dlhú niekoľko desiatok centimetrov. V tom čase už na miesto dorazili policajti a neskôr aj záchranná služba. Zdravotníci pobodaného previezli do nemocnice. Muž tam však na následky zranení po niekoľkých hodinách zomrel.

Mŕtvy bol tridsaťštyriročný muž z Jeseníku. V minulosti ho niekoľko krát súdili za násilnú a majetkovú trestnú činnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu