Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obamu bude v Prahe strážiť 2500 policajtov!

Americký prezident Barack Obama
Americký prezident Barack Obama (Zdroj: SITA)

PRAHA - Policajné prípravy na návštevu amerického prezidenta Baracka Obamu 4. a 5. apríla v Prahe sa začnú na budúci týždeň. Do hlavného mesta Českej republiky prídu americkí agenti, ktorí sa starajú o Obamovu bezpečnosť.

Tí spolu s českou políciou zaistia kontrolu miest, kde sa bude líder USA v Prahe pohybovať, a naplánujú dopravné ako aj únikové trasy. Obamovi agenti sa budú starať najmä o bezpečnosť budovy, v ktorej bude Obama nocovať. Špekuluje sa, že to bude buď rezidencia amerického veľvyslanca v Prahe 6 alebo hotel Four Seasons v centre. Česká polícia plánuje rozmiestniť v hlavnom meste 2500 príslušníkov vrátane vojenskej protichemickej jednotky. Na príprave bezpečnostných opatrení sa podieľa aj tajná služba.

Obama má pricestovať do Prahy 4. apríla večer z nemeckého Kehlu zo summitu NATO. Ešte v ten deň by sa mal stretnúť s prezidentom Václavom Klausom. V nedeľu, 5. apríla, sa americký líder zúčastní na rokovaní EÚ-USA. Obama by mal mať aj prejav na verejnosti - uvažuje sa o námestí Jana Palacha pri Vltave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu