Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vláda JAR vyzvala občanov, aby potvrdili, že žijú

Bývalý prezident Juhoafrickej republiky Thabo Mbeki
Bývalý prezident Juhoafrickej republiky Thabo Mbeki

KAPSKÉ MESTO - Občanov Juhoafrickej republiky úrady vyzvali, aby čím skôr potvrdili, že skutočne žijú. Ministerstvo vnútra chce týmto opatrením zabrániť pokusom o zneužitie "podvodných úmrtí", informovala v utorok vláda.

"Naozaj vyzývam občanov, aby potvrdili štatút žijúceho občana," povedal člen miestnej vlády Richard Baloyi. Na tento účel vytvorili osobitné call centrum, v ktorom sa Juhoafričania môžu ubezpečiť, že ich nesprávne nevyhlásili za mŕtvych. Rastie totiž počet prípadov krádeží totožnosti, pri ktorých páchatelia profitujú zo životných poistiek, povedal minister.

Baloyi takisto vyzval občanov, aby si skontrolovali svoj rodinný stav, keďže ukradnuté identity sa niekedy využívajú na vytvorenie falošných manželstiev pre migrantov usilujúcich sa o občianstvo. "Môžete zistiť, že ste zosobášení viac ako raz," povedal Baloyi.

Obavy z toho, že pas Juhoafrickej republiky sa dá pomerne jednoducho získať podplatením úradníka, nedávno viedli k tomu, že Veľká Británia zaviedla voči občanom svojej bývalej kolónie vízovú povinnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu