Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Švédsky tínedžer chcel zopakovať masaker ako v Nemecku!

ŠTOKHOLM - Švédska polícia zadržala vo štvrtok na juhu krajiny 17-ročného mladíka podozrivého z plánovania podobného ozbrojeného útoku na strednú školu, aký sa v stredu odohral v Nemecku a zomrelo pri ňom 15 ľudí.

"Približne o 6:00 ráno sme zadržali 17-ročného podozrivého a predviedli sme ho na vypočúvanie," potvrdil spravodajskej agentúre AFP Mikael Persson, policajný hovorca v regióne Skane.

Mladíka, ktorého meno nezverejnili, podozrievajú, že na internete uverejnil svoju fotografiu, na ktorej pózuje so zbraňou. K fotografii je priložený aj text o pláne útoku na strednú školu v meste Lund. "Text odkazoval na to, čo sa stalo v Nemecku," povedal Persson. "Myslíme si, že zadržaný mladík je tou postavou na obrázku... Zatiaľ nie je jasné, či ten text napísal on. Teraz sa snažíme to zistiť," informoval. Polícia takisto prehľadala dom, v ktorom mladík býval, a našla v ňom vzduchovú pušku, dodal hovorca. Ohrozenú strednú školu informovali o plánovanom útoku, no rozhodla sa pokračovať vo vyučovaní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu