Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Sme teroristi až do morku kostí, píšu zajatci z Guantánama

Guantánamo
Guantánamo (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Piati zajatci obvinení z naplánovania útokov z 11. septembra 2001, ktorých drží americká armáda v tábore na základni Guantánamo, o sebe s hrdosťou tvrdia, že sú teroristi.

"Sme teroristi až do morku kostí. A sme za to vďační Bohu," napísali v stanovisku pre vyšetrovateľov, ktorého text v utorok prenikol do amerických médií. Obvinenia, ktoré proti nim vyšetrovatelia vzniesli, podľa nich "nie sú obvineniami". "Sú to vyznamenania, ktoré s hrdosťou nosíme," píšu zajatci.

Jeden z nich, Chálid Šejch Muhammad, sa už dávnejšie vyjadril, že teroristické útoky na New York a Washington, pri ktorých zahynulo takmer 3000 ľudí, sám naplánoval "od á po zet." Stanovisko pre vyšetrovateľov, v ktorom sa všetci priznávajú k organizácii útokov, je však zatiaľ najpriamejším priznaním týchto piatich zajatcov.

"To, že vás zabíjame a bojujeme proti vám, ničíme vás a terorizujeme, to je všetko legitímne a je to povinnosťou vyplývajúcou z našej viery. Všetky tieto činy sú našimi obetami Bohu," píšu zajatci z Guantánama.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu