Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

V Čechách na horách: 1 mŕtvy, vyše 100 zranených

PRAHA - Tisíce lyžiarov a ďalších návštevníkov využili cez víkend vynikajúce podmienky na horách v Čechách a prišli do tamojších centier stráviť odpočinok a športovať. Pre viac ako 100 z nich to ale bol na dlhšiu dobu posledný pobyt na horách, pretože sa pri lyžovaní zranili a namiesto snehových radovánok ich teraz čakajú skôr návštevy u lekárov. Pre jedného turistu na Šumave to bola úplne posledná návšteva hôr - zomrel na zlyhanie srdca.

Takmer štyri desiatky lyžiarov sa zranili v západnej časti Šumavy a krušnohorských areáloch. Vážne sa tam zranila napríklad 18-ročná dievčina, ktorá narazila na šumavskom Špičáku do stromu. Údajne má zlomenú stehennú kosť a poranený hrudník a rebrá. V lyžiarskom areáli Černý důl na Trutnovsku sa zase vážne zranil 35-ročný lyžiar z Prahy, ktorý vyšiel mimo zjazdovku a narazil hlavou do kmeňa. Pretože nemal prilbu, má ťažké zranenia hlavy a bol prevezený do nemocnice.

Takmer 30 zranených museli ošetriť záchranári v Jeseníkách, k 20 zraneným vyrazili v Beskydoch. V Jeseníkách navyše naďalej platí štvrtý lavínový stupeň z päťbodovej stupnice, takže návštevníci by si mali dávať pozor aj pred nimi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu