Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zraneného muža odmietli ošetriť v 14 nemocniciach

TOKIO - Japonec, ktorý utrpel zranenia pri dopravnej nehode, zomrel potom, ako ho odmietli ošetriť v 14 nemocniciach, uviedol v stredu predstaviteľ hasičského zboru.

69-ročný muž, ktorý sa na bicykli zrazil s motorkárom, ležal v sanitke viac ako hodinu, zatiaľ čo záchranári vyjednávali s predstaviteľmi 14 nemocníc, ktorí sa vyhovárali na nedostatok personálu, odborníkov, prístrojov a postelí, povedal Micuhisa Ikemoto. Podobné prípady sa v poslednom čase stávajú v Japonsku čoraz častejšie, čo je následok zhoršujúcej sa zdravotnej starostlivosti a nedostatku lekárov.

Muž, ktorý si po zrážke s motorkárom zranil hlavu a chrbticu, bol spočiatku vitálny, no postupne sa jeho stav zhoršoval. Zomrel na vnútorné krvácanie približne hodinu po prijatí do nemocnice.

V roku 2007 viac ako 14 000 pacientov odmietli najmenej tri nemocnice pred tým, ako im nakoniec vo štvrtej poskytli ošetrenie, uvádza sa vo vládnej správe. Najhorším prípadom je 70-ročná žena s dýchacími problémami, ktorú odmietli v Tokiu 49-krát.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu