Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Arafatova manželka obviňuje palestínskych lídrov: Chcú ho pochovať zaživa!

Jásir Arafat
Jásir Arafat

PARÍŽ/RAMALLÁH - Palestínsky prezident Jásir Arafat sa včera prebral z kómy a začal rozprávať! Tvrdí to veliteľ jeho elitnej gardy Force 17 Džazar al-Ghul. Arafatova žena Suha (41) predtým obvinila troch najvyšších palestínskych predstaviteľov, že si želajú smrť jej manžela a "chcú ho pochovať zaživa!" Suha si preto neželá ich návštevu v parížskej nemocnici, kde sa Arafat lieči.

Arafat bol od štvrtka v kóme vo francúzskej vojenskej nemocnici v Paríži a dokonca sa začali aj prípravy na jeho pohreb. "Má sa dobre a ide domov," povedala Suha. Palestínski predstavitelia - premiér Kurája, šéf Organizácie pre oslobodenie Palestíny Abbás, šéf parlamentu Fattúh a palestínsky šéf diplomacie Šaás sa rozhodli navštíviť Jásira napriek nesúhlasu jeho manželky. "Pani Arafatovej sa patrí ospravedlniť palestínskemu ľudu, pretože bola tvrdá k palestínskemu ľudu a k prezidentovi Jásirovi Arafatovi počas jeho choroby," povedal Fattúh, ktorý je podľa zákona v čase neprítomnosti Arafata dočasným palestínskym prezidentom.

Pohreb Arafata naplánovali na dve etapy, pričom oficiálna rozlúčka by sa konala v Káhire a v pásme Gazy by ho pochovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu