Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Brutálny vrah z jasieľ cíti nad svojim činom ľútosť

BRUSEL - Muž, ktorý je podozrivý z piatkového útoku v belgických jasliach, vyjadril pred svojim právnikom nad svojim činom ľútosť.

Pred vyšetrovateľmi však 20-ročný Belgičan aj naďalej mlčí, informovala spravodajská agentúra Belga. "Rozumie, že to, čo spravil, bolo neľudské," povedal pre Belgu jeho právnik Jaak Haentjes. "Myslím, že cíti ľútosť. To v každom prípade povedal. Nešiel by som však tak ďaleko, aby som tvrdil, že (skutok) úplne oželel," uviedol Haentjes. Podľa jeho slov páchateľovi samotnému nie je jasné, prečo prišiel do jaslí a zaútočil na bábätká. "Dôvod, prečo si vybral za obete deti z jasieľ, ostáva záhadou. Chcel som vedieť, prečo to spravil. On tiež. Je pripravený v tomto smere spolupracovať s vyšetrovateľmi," povedal právnik.

Belgické orgány v sobotu obvinili 20-ročného Kima De Geldera z vraždy dvoch detí vo veku šesť a deväť mesiacov, ktoré podľa nich zabil spolu s ich 54-ročnou opatrovateľkou. V úmysle mal pravdepodobne zaútočiť aj na ďalšie jasle. "Mal zoznam troch jasieľ v Dendermonde vrátane tých, v ktorých vyčíňal," uviedol prokurátor. Vyšetrovateľom sa zatiaľ nepodarilo zistiť, prečo si páchateľ z iného mesta vybral práve jasle v Dendermonde, ktoré leží približne 30 kilometrov severozápadne od Bruselu. Podľa posledných informácií začal držať hladovku a odmieta hovoriť. Medzičasom je podozrivý už aj z ďalšieho zločinu. Začiatkom mesiaca mal údajne zavraždiť aj 73-ročnú ženu. Tú našli 16. januára ubodanú na smrť v jej byte v Beverene v blízkosti Antverp.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu