Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Rakúšan vyhral v neobvyklej lotérii luxusnú vilu

(Zdroj: Profimedia)

VIEDEŇ - Rakúšan Walter Egger nemal pri stávkovaní v lotériách nikdy príliš veľké šťastie. To sa ale podľa agentúry AP zaraz zmenilo v utorok, kedy v jednej z nich vyhral luxusnú vilu za viac než 830.000 eur (približne 25 milónov korún).

Päťdesiatjedenročný otec troch detí, ktorý vedie domov pre duševne chorých v korutánskej dedinke Zweinitz, kúpil tiket za 99 eur (asi 3000 korún). Podľa šesťdesiatročnej organizátorky vecnej lotérie a terajšej majiteľky domu Traude Danielovej sa začiatkom decembra behom niekoľkých dní predalo 9999 tiketov. Záujem o ne vraj prejavili i ľudia z tak vzdialených končín, ako sú USA či Brazília.

Dom o rozlohe 400 metrov štvorcových bol podľa Danielovej na trhu na predaj asi rok a pol. Keď sa nepredal, napadlo majiteľku dať ho do lotérie. Tá inšpirovala niekoľkých ďalších vlastníkov domov po celom Rakúsku, aby tak isto skúsili šťastie v lotérii.

Jürgen Tatscher, ktorý má v pláne dať do vecnej lotérie svoj luxusný horský bungalov, je toho názoru, že je to ideálny spôsob, ako pokryť náklady, pokiaľ sa predaj nehnuteľnosti bežným spôsobom nedarí. "Je to skvelý nápad," prehlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu