Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kennedy skolaboval na Obamovom inauguračnom obede

senátor Demokratickej strany Edward Kennedy
senátor Demokratickej strany Edward Kennedy

WASHINGTON - Slávnostný obed, ktorý usporiadali vo washingtonskom Kapitole v rámci utorňajšej inaugurácie prezidenta Baracka Obamu, narušili zdravotné ťažkosti prítomných senátorov.

Ako informuje spravodajský kanál CNN, počas obeda utrpel záchvat 76-ročný senátor Demokratickej strany Edward M. Kennedy, ktorého museli previezť do nemocnice. Tlačová agentúra The Associated Press neskôr informovala, že sálu musel predčasne opustiť aj 91-ročný demokratický senátor Robert Byrd. Podľa nemenovaného člena Snemovne reprezentantov, ktorého cituje CNN, Kennedy utrpel záchvat na záver obeda.

Televízna stanica MSNBC uviedla, že senátor skolaboval a museli ho vyniesť na nosidlách. Demokratický senátor Jay Rockefeller neskôr informoval novinárov, že Kennedyho záchvat si všimol aj prezident Obama, ktorý k nemu ihneď pribehol. Obama senátora spomenul v neskoršom príhovore prítomným zákonodarcom, pričom vyjadril obavy o jeho zdravotný stav. Kennedy minulý rok postúpil chirurgický zákrok, pri ktorom mu odstránili nádor na mozgu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu