Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V lietadle hrozil bombou, pasažieri ho spútali

LOS ANGELES - Americké úrady v stredu zadržali pasažiera letu z Atlanty do Los Angeles, ktorý počas pristávania spôsobil rozruch tvrdením, že má bombu, a museli ho spacifikovať spolucestujúci. Informovala o tom hovorkyňa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Laura Eimillerová.

Na palube lietadla spoločnosti Delta Air Lines podľa nej nenašli žiadnu bombu a voči výtržníkovi nevzniesli žiadne obvinenia.

Incident sa odohral krátko pred 10:30 miestneho času (19:30 SEČ), keď malo lietadlo pristávať na losangelskom medzinárodnom letisku. Ako uviedol pre spravodajský kanál Fox 11 News jeden z pasažierov Bruce Worrilow, muž vyskočil, začal bežať a kričal, že má bombu.

Keď lietadlo o chvíľu neskôr pristálo a rolovalo smerom k terminálu, "vyrazil ku dverám východu a napadol tiež jedného pasažiera", povedala Eimillerová. Dodala, že cestujúci a posádka následne muža spútali páskou, sled udalostí, rovnako ako motív, však podľa nej nie je jasný. Muž na sebe nemal bombu a nenašli ju ani v lietadle či jeho batožine. Výtržníka vypočúvala FBI a letisková polícia, federálni agenti však rozhodli, že proti nemu nevznesú obvinenia.

Podľa Eimillerovej pritom dospeli k záveru, že by mal podstúpiť psychologické vyšetrenie. Doplnila, že totožnosť muža nebola potvrdená. Podľa hovorkyne spoločnosti Delta Air Lines Betsy Taltonovej nikto z 271 pasažierov na palube neutrpel zranenia a incident nenarušil iné lety.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu