Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Taliban popravil troch amerických špiónov

(Zdroj: SITA)

MIRANŠÁH - Talibanskí militanti popravili troch ľudí v nepokojnej pakistanskej kmeňovej oblasti neďaleko hranice s Afganistanom po tom, ako ich obvinili zo špionáže v prospech Spojených štátov.

V pondelok o tom informovali tamojšie úrady. Telo 25-ročného miestneho kmeňového predstaviteľa našli v pondelok zavesené dolu hlavou na strome v meste Naurak v Severnom Vazíristane, uviedol miestny obyvateľ a bezpečnostní predstavitelia. Muža minulý týždeň uniesli z tamojšej metropoly Miranšáh.

Postrieľané telá dvoch ďalších afganských utečencov našli pohodené pri ceste v rovnakom regióne. Neďaleko stál odkaz, na ktorom bolo uvedené, že mužov uznali "vinnými zo špionáže v prospech amerických jednotiek v Afganistane". Militanti zavraždili už desiatky miestnych kmeňových predstaviteľov a afganských utečencov pre podozrenia zo špionáže, predovšetkým pre pakistanskú vládu a americkú armádu pôsobiacu na hranici s Afganistanom.

Pakistanské kmeňové územia, na ktorých vládne bezprávie, sa stali miestom násilností odkedy rebeli z Talibanu a al-Kájdy začali boje v oblasti po americkej invázii do Afganistanu, po ktorom Spojené štáty spoločne s medzinárodnými jednotkami zvrhli v roku 2001 talibanský režim.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu