Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Pokus o obnovenie sicílskej mafie stroskotal!

Bernardo Provenzano
Bernardo Provenzano

RÍM - Talianske úrady v utorok informovali, že sa im podarilo prekaziť pokus obnoviť sicílsku mafiu po tom, ako uskutočnili stovku zatknutí a domových prehliadok. Stalo sa tak tri roky po zatknutí bývalého šéfa organizácie Cosa Nostra.

Na operácii s názvom Perseus pomenovanej po gréckom hrdinovi, ktorý odsekol hlavu mýtickej Medúze, sa zúčastnilo asi 1200 policajtov, niekoľko helikoptér a policajných psov. Muži zákona pozatýkali lídrov a členov mafie v okolí sicílskeho Palerma a v centrálnom talianskom regióne Toskánsko.

Razie nasledovali po deväťmesačnej príprave, informovala agentúru AFP polícia v Palerme. Zadržaní údajní mafiáni sú podozriví zo snáh obnoviť najväčšiu taliansku skupinu zaoberajúcu sa organizovaných zločinom, ktorej bossa Bernarda Provenzana zatkli v apríli 2006.

"Zatiaľ čo operácia v roku 2006 (zahrňujúca 40 zatknutí) dostala Cosu Nostru na kolená, Perseus jej zabránil v tom, aby vôbec zdvihla hlavu," povedal hlavný taliansky prokurátor pre boj proti mafii Pietro Grasso.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu