Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zrážky s políciou, v uliciach Atén demonštruje 10 tisíc ľudí!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA)

ATÉNY – V priebehu demonštrácie v Aténách, ktorá sa koná pri príležitosti dnešného generálneho štrajku, vypuklí pouličné nepokoje a zrážky demonštrantov s políciou.

Došlo k nim po tom, ako asi stočlenná skupina protestujúcich začala na policajtov hádzať kamene a zápalné fľaše. Polícia proti nim použila slzný plyn. Grécko zažíva najväčšie nepokoje za posledné desaťročia.

K stretom dnes došlo v strede mesta neďaleko budovy parlamentu. Na demonštrácii proti neúspešnej hospodárskej politike vlády sa zúčastňuje asi 10 tisíc ľudí.

V Grécku sa dnes koná dlho ohlasovaný generálny štrajk. Ochromená je letecká doprava, zatvorené zostali banky a školy a nemocnice obmedzili svoju prevádzku. Zásahové jednotky polície boli pred dnešnou demonštráciou v pohotovosti. Na niekoľkých miestach krajiny sa v posledných dňoch odohrávajú pouličné boje prevažne mladých, ľavicovo orientovaných demonštrantov s políciou.

Najhoršie nepokoje od pádu vojenskej diktatúry v roku 1974 vyvolal sobotňajší policajný zákrok, pri ktorom zahynul pätnásťročný chlapec. Balistická správa medzitým preukázala, že chlapca zasiahla odrazená guľka. Informoval o tom advokát policajta."Vyšetrovanie preukázalo, že išlo o odraz... Nakoniec to bola náhoda," konštatoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu