Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Lord esemeskoval pred nehodou, pri ktorej zahynul Slovák

LONDÝN - Člen britskej Snemovne lordov Nazir Ahmed v pondelok priznal, že tesne pred autonehodou počas vlaňajších Vianoc, pri ktorej zahynul Slovák Martin Gombár, zo svojho mobilu posielal textové správy. Lordov automobil Jaguár narazil do auta Audi, ktoré zastavilo v rýchlom pruhu na diaľnici.

Ahmedov advokát Steve Smith však odmieta jeho zodpovednosť na smrť 28-ročného Gombára. Smith argumentuje, že dôkazy "jasne ukazujú, že nebol zodpovedný za smrť tohto nešťastného muža".

"Hoci za to nie je zodpovedný a nebola to jeho chyba, stále myslí na smrť tohto muža," dodal. K nehode došlo 25. decembra na diaľnici M1 v anglickom grófstve Južný Yorkshire.

Nešťastie sa stalo krátko po tom, ako lord Nazir Ahmed v Sudáne vyjednal milosť pre britskú učiteľku, ktorú uväznili preto, že dovolila svojim žiakom, aby dali medviedikovi meno Mohamed.

Nazir, ktorý je moslimského vyznania, odcestoval do Sudánu a prezidenta Umara al-Bašíra osobne žiadal o udelenie milosti pre učiteľku, ktorú odsúdili pre urážku islamu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu