Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Protivládni demonštranti uniesli policajta

BANGKOK - Thajskí protivládni demonštranti uniesli v sobotu policajného dôstojníka neďaleko okupovaného medzinárodného letiska v Bangkoku. Asi tisíc demonštrantov sa pohlo smerom k policajnému stanovišťu pri letisku Suvarnabhumi, k násiliu však nedošlo, keďže polícia sa stiahla. Jeden dôstojník tam však ostal a demonštranti ho naložili do auta a odišli.

Hlavné medzinárodné letisko Suvarnabhumi je zavreté od utorka, keď ho obsadili protivládni demonštranti. Sedemtisíc cestujúcich previezli v stredu do bangkokských hotelov. Demonštranti v stredu tiež obkľúčili menšie letisko Don Mueang a vynútili si jeho uzavretie. Premiér Somčai Wongsawata vyhlásil na území oboch letísk výnimočný stav, polícia a armáda však voči demonštrantom zatiaľ nezasiahli z obáv pred vypuknutím krvavých zrážok.

Stúpenci Ľudovej aliancie za demokraciu (PAD) sa snažia o odchod súčasnej vlády na čele so Somčaiom Wongsawatom. Opoziční aktivisti ho podozrievajú z toho, že jeho kabinet v skutočnosti riadi zosadený expremiér Thaksin Šinavatra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu