Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Viac ako polovica prostitútok v Pekingu nežiada prezervatívy!

PEKING – Viac ako polovica prostitútok v čínskom hlavnom meste Peking nežiada od svojich zákazníkov použitie prezervatívov. A to aj napriek tomu, že sexuálny prenos je najčastejším spôsobom šírenia AIDS. Len 47 percent z 90 tisíc pekinských sexuálnych pracovníčok žiada od svojich zákazníkov použitie kondómu, napísala agentúra Nová Čína.

Podľa správy pekinského zdravotníckeho úradu sa pohlavný styk stal vôbec prvýkrát najčastejším spôsobom prenosu vírusu HIV, zodpovedným za 55 percent všetkých nových prípadov nákazy. Koľko úprostitútok v Pekingu je nakazených vírusom HIV nie je známe, pretože čínske hlavné mesto nerobí plošné testovanie.

Na 22 tisíc miestach Pekingu vrátane hotelov a turistických stredísk sú k dispozícii prezervatívy zdarma a na 3000 zábavných miestach inštalovali predajné automaty. Do konca roku majú byť automaty na kondómy nainštalované aj na všetkých stavbách, ktoré zamestnávajú viac ako 500 robotníkov.

Čína oficiálne uvádza, že v celej krajine žije asi 700 tisíc ľudí nakazených vírusom HIV, ale zdravotní aktivisti varujú, že skutočný počet môže byť až desaťkrát vyšší. V Pekingu zaznamenali prvý prípad nákazy v roku 1985, v súčasnosti registrujú 5635 prípadov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu