Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Mladíci zrazili muža dvakrát, auto ukryli do hnoja!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Juhočeská polícia podozrieva dvoch mladíkov, že zrazili autom muža a namiesto pomoci ho odviezli na iné miesto, kde ho autom prešli znovu. Až potom ho zaviezli do nemocnice. Údajne sa chceli vyhovoriť, že ho najprv zrazilo iné auto. Pokiaľ im súd preukáže vinu, mohli by byť odsúdení až na 15 rokov väzenia. Podozriví tvrdia, že sú nevinní.

Napísala o tom dnešná Mladá fronta Dnes.

Dvadsaťosemročného Jiřího Čapka mladíci údajne zrazili v noci, keď sa vracal z hodov do obce Chrášťovice na Strakonicku. Sú podozriví, že zraneného, ktorý bol v bezvedomí, namiesto do nemocnice odviezli o desať kilometrov ďalej, a tam ho zrejme znova autom prešli.

Podľa polície sa chceli vyhovoriť, že ho zrazilo iné auto a oni ho prešli iba nešťastnou náhodou. Lekári uviedli, že muž, ktorý má zlomenú panvu a ďalšie poranenia, bol v ohrození života.

Polícia zatiaľ prípad vyšetruje ako ublíženie na zdraví, za ktoré hrozí dva roky väzenia. Keby dokázala, že muži Čapka úmyselne prešli, mohla by zmeniť obvinenia na pokus o vraždu so sazbou až 15 rokov.

Policajti včera našli i podozrivé auto. Bolo zahrabané v kope hnoja. Do nemocnice mladíci Čapka priviezli iným autom, ktoré patrilo bratrovi jedného z nich.

"Zaistili sme stopy a odoslali ich na expertízu," povedala strakonická policajná hovorkyňa. To, či šofér muža skutočne ešte znovu prešiel, nechcela potvrdiť.

Prípad pripomína kauzu Karla Pravca, ktorého zrazil na Blanensku vodič Petr Neisser a pohodil ho v lese, odkiaľ sa zranený mladík doplazil pre pomoc. Súd vodičovi udelil 12 ročný trest odňatia slobody. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu