Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Clintonová už údajne prijala post ministerky zahraničia

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Bývalá prvá dáma USA Hillary Clintonová už údajne prijala ponuku na post ministerky zahraničia v novej administratíve dezignovaného prezidenta Baracka Obamu.

V piatok o tom informoval denník The New York Times s odvolaním sa na dvoch jej spolupracovníkov. "Je pripravená," povedal jeden z nich s tým, že Clintonová sa vzdá kresla senátorky za štát New York. Jej hovorca Philippe Reines pre agentúru AP povedal, že rokovania o poste budúceho amerického šéfa diplomacie stále prebiehajú a "sú na dobrej ceste". Zároveň poprel, že by ponuku na tento post už prijala. Barack Obama by mal svoje rozhodnutie oznámiť po Dni vďakyvzdania 27. novembra.

Vo Washingtone sa už dávnejšie špekuluje o možnom poste ministerky zahraničia pre Clintonovú. Šesťdesiatjedenročná politička má so zahraničnou politikou bohaté skúsenosti vyplývajúce z jej funkcie členky Senátu, kde pôsobí vo výbore pre ozbrojené služby. Nepriamo môže ťažiť aj zo svojej "funkcie" prvej dámy USA, keď sa po boku manžela Billa Clintona v rokoch 1993 až 2001 stretávala s najvýznamnejšími lídrami planéty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu