Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Viedenská polícia údajne ponižovala Slováka!

(Zdroj: SITA)

VIEDEŇ – Viedenskí policajti údajne koncom októbra na svojej stanici ponižovali istého Slováka. Údajne ho bili a prinútili vyzliecť sa donaha. Polícia prípad vyšetruje, píše dnešné vydanie denníka Der Standard.

Polícia Slováka údajne zastavila na ulici, keď išiel spolu s manželkou a synom do kancelárie sociálneho časopisu Augustin kúpiť si nové vydanie, ktoré predával na ulici. Hliadka 18-ročnému synovi údajne povedala, aby zmizol. Ten nerozumel po nemecky a na výzvu nereagoval, takže ho policajt údajne udrel obuškom do boku.

Rodičia potom museli ísť na policajnú stanicu, kde muža údajne zatvorili do malej miestnosti, kde ho prinútili kľačať. Policajt, ktorý muža vypočúval, mu hrozil päsťou a pritom mu nadával, že je „špinavý cigán“. Nakoniec sa muž musel údajne vyzliecť donaha.

Po niekoľkých údajných ranách päsťou do brucha sa muž mohol opäť obliecť. Nakoniec musel zaplatiť niekoľko pokút v celkovej výške 168 eur (asi 5000 korún), z ktorých niektoré sú za porušenie zákazu fajčenia, za obťažovanie hlukom a za porušovanie poriadku a slušného správania.

"Poznáme ten prípad a teraz ho starostlivo vyšetrujeme,“ uviedol Karl Mahrer z miestneho policajného riaditeľstva. Prípadom sa zaoberá aj organizácia ZARA, ktorá upozorňuje na rasistické prípady. ZARA informovala policajného koordinátora ľudských práv a ďalšie policajné miesta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu