Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Utiekol z väzenia, neskôr sa sám vrátil za mreže!

(Zdroj: Jupiterimages)

PADUCAH – Väčším šokom pre vedenie väznice než útek väzňa menom Chad Toy (21) bola jeho žiadosť, aby sa mohol vrátiť za mreže. „Keď som stlačil zvonček na bráne a vysvetlil som im, kto som, boli prekvapení. Myslím, že niečo také ešte nevideli,“ vyhlásil navrátilec pre noviny Paducah Sun.

Toy čakal vo väzení na západe amerického štátu Kentucky na súd za júlové vlámanie do cudzieho domu. Súčasne si odpykával štyri roky za krádež.

Úrady oznámili, že utiekol skoro ráno v pondelok, keď pracoval ako člen upratovacej čaty na vrátnici väzenia. K úteku využil chvíľu, keď strážnici odomkli hlavný vchod, aby okolo neho mohli väzni poupratovať.

Toy sa ale vrátil ešte ten deň popoludní, premočený a špinavý. Vysvetlil, že ho jeho sestra presvedčila, aby sa vzdal, pretože rodina sa bála o jeho bezpečnosť.

Strážnik Bill Adams má ale o Toyovej verzii pochybnosti. Myslí si, že mladík strávil svoj krátky pobyt na slobode ukrývaním sa na brehu rieky Tennessee. Adams tvrdí, že to bolo prvýkrát počas jeho 14-ročnej kariéry zástupcu veliteľa väznice a strážnika, čo videl, že sa utečenec dobrovoľne vrátil. "Bolo to momentálne rozhodnutie. Videl som otvorené dvere, a tak som nimi vybehol," povedal Toy novinám. "Mrzí ma, čo som urobil. Keby som to ma urobiť znova, rozhodne neutečiem dverami," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu