Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Milovníkov mačiek pobúril plagát na nový film

Plagát k filmu Ničomnica
Plagát k filmu Ničomnica

PARÍŽ - Mačka vyzerá, že jej to nevadí, ale francúzska Spoločnosť na ochranu zvierat (SPA) je rozhorčená. Na plagáte nového filmu Vilaine (Ničomnica) totiž hlavná hrdinka drží za kožu na krku mačku nad odpadkovým košom. Spoločnost považovala za nutné v prehlásení poukázať na možný neblahý dopad takéhoto výjavu na "zraniteľné publikum", zvlášť na deti. Nechcene sa tak ale postarala filmu o reklamu.

Snímka režisérov Jeana-Patricka Benese a Allana Mauduita je o dievčati, ktoré je od prírody príliš dobré, až zistí, že to nikam nevedie, a rozhodne sa byť zlé, ibaže to pre neho nie je jednoduché. Hlavná hrdinka sa volá Mélanie Lupinová, čo sa dosť podobá Amélie Poulainovej, a i plagát vzdialene pripomína pútač na tento známy film o dobráčke Amélii z Montmartru. Vo francúzskej tlači sa už preto občas v súvislosti s novým filmom objavujú zmienky o "anti-Amélii".

Film by možno prešiel francúzskymi kinami bez povšimnutia, ale vďaka reakcii Spoločnosti na ochranu zvierat už sa na upútavku na internete pozrelo 250.000 ľudí, takže tvorcovia môžu byť spokojní.

"Mnohokrát vďaka SPA!" prehlásila predstaviteľka hlavnej roly Marylou Berryová. Protest spoločnosti komentovala slovami, že "pokiaľ niekoho šokuje toto, tak ho musí šokovať i Tom a Jerry". A pokiaľ ide o mačku na plagáte, v skutočnosti ide podľa nej o jednu z dvoch, ktoré vo filme "hrali". "Obe sa majú moc dobre, adoptovala som ich."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu