Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Chlapec skolaboval po 20 hodinách hrania PC hry!

LAHOLM - Švédsky chlapec skolaboval po 20 hodinách hrania počítačovej hry World of Warcraft.

Jej najnovšiu epizódu s názvom Wrath of the Lich King je vo Švédsku dostať od minulého týždňa. Informoval o tom švédsky internetový denník The Local.

Päťnásťročný mladík v sobotu usporiadal v dome svojich rodičov v meste Laholm na severozápade krajiny počítačový večierok, ktorého sa zúčastnilo 6 jeho kamarátov. "Hrali celý deň a celú noc. Možno spali niekoľko hodín. Zjedli málo jedla a raňajkovali pri svojich počítačoch," povedal chlapcov otec švédskym novinám Kvällsposten.

V nedeľu asi o dvoch hodinách popoludní dostal mladík záchvat, ktorý vraj vyzeral ako epileptický. "Boli sme vydesení a zavolali sme záchranku," uviedol otec. Lekári v nemocnici konštatovali, že chlapcovo telo bolo vyčerpané kombináciou nedostatočného spánku, málo jedla a príliš dlhého napätia počas sústredenia sa na hru. Mladík sa vraj celkom zotaví. Jeho otec už ale plánuje omedziť čas, ktorý syn trávi pred monitorom svojho počítača.

Predstavitelia odvykacieho centra Game Over (Koniec hry) v Linköpingu v strednom Švédsku údajne po vydaní najnovšej epizódy hry World of Warcraft zaznamenali zvýšený počet telefonátov rodičov.

"Je to obrovský problém. Máme rodičov, ktorí sa na nás s otázkami obracajú denne," povedala Emilie Backlundová z Game Over švédskému denníku Svenska Dagbladet. Trávenie stále viac času pri počítačových hrách podľa nej nie je problém len mladých ľudí. "Dospelí nás taktiež kontaktovali. Skutočně nezáleží, ako starí ste."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu