Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Ďalšia zrážka vlakov v Česku, 13 zranených!

PRAHA - Trinásť ľudí sa zranilo v Česku pri zrážke osobného a nákladného vlaku, ku ktorej došlo dnes popoludní pri dedinke Ždírec nad Doubravou.

Podľa českého internetového portálu iDnes.cz sa pri incidente zranilo 13 ľudí. Pôvodná správa hovorila o 15 zranených. "Pravdepodobne došlo k nesprávnej manipulácii s nákladným vlakom," uviedol pre portál hovorca Českých dráh Petr Šťáhlavský. Dvoch ťažko zranených odviezol do nemocnice vrtuľník. Nehoda sa stala neďaleko obce Krouna, kde v roku 1995 došlo k najtragickejšiemu železničnému nešťastiu v ČR, pri ktorom zomrelo 19 ľudí.

Nákladný vlak sa dostal na koľaje, po ktorých do stanice Ždírec nad Doubravou vchádzal osobný vlak idúci z Pardubíc do Havlíčkovho Brodu. "Trať je uzavretá, nehodu vyšetruje polícia a železničná inšpekcia," dodal hovorca ČD. Na mieste nešťastia sú záchranári. "Dve zranenia sú vážne, máme podozrenie na vnútorné krvácania," povedal pre iDnes hovorca záchrannej služby Lukáš Kettner. Nik z cestujúcich podľa neho nie je v bezvedomí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu