Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Experti vylúčili bombový útok na lietadlo ministra

(Zdroj: TASR)

MEXIKO - Mexickí experti vylúčili bombu alebo zlyhanie motora ako príčinu pádu lietadla, pri ktorom zahynul mexický minister vnútra. Vyšetrovanie utorňajšej havárie pokračuje, podľa ministerstva dopravy však najnovšie zistenia potvrdzujú pôvodný názor, že nešlo o útok.

"Podporuje to hypotézu, že havária bola nehodou," uviedol minister dopravy v piatok na tlačovej konferencii. Ako povedal, na mieste nešťastia sa našli všetky časti lietadla nevyhnutné pre let. Podľa vyšetrovateľov generálnej prokuratúry chemické testy neodhalili žiadne stopy po výbušninách.

Mexické úrady hneď po havárii tvrdili, že zrejme išlo o nehodu, nedávne útoky drogových kartelov voči policajným dôstojníkom ale viedli k špekuláciám, že išlo o útok. Pri nehode zahynulo 5 ľudí, vrátane ministra vnútra, 37-ročného Juana Camila Mourina a bývalého protidrogového prokurátora Jose Luisa Santiaga Vasconcelosa, ktorého sa predtým najmenej raz pokúsili zavraždiť.

Nehoda sa stala za jasného počasia a posledná komunikácia medzi letovou posádkou a riadiacou vežou bola pokojná a vecná. Dva letové rekordéry Learjetu 45 poslali mexické úrady na vyhodnotenie do USA, čo by malo trvať niekoľko dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu