Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Maloletým predali alkohol, tí vydierali nahrávkou obchodníka!

FRÝDEK-MÍSTEK - Dvoch 14-ročných chlapcov zadržali v týchto dňoch frýdecko-místeckí policajti pre podozrenie z vydierania obchodníka. Chlapci sa snažili majiteľa večierky vydierať nahrávkou, na ktorej zachytili obsluhu predajne, ako im predáva alkohol.

Informoval o tom dnes hovorca frýdecko-místeckej polície Ivan Žurovec.

Chlapci si najprv zašli do jednej z predajní vo Frýdku-Místku kúpiť fľašu vodky. "Obsluha malého obchodíku im mala podľa ich slov skutočne alkohol bez problémov predať. Všetko si pritom natáčali na mobilný telefón," vysvetlil Žurovec. Dodal, že kompromitujúcu nahrávku potom vypálili na CD a i s vydieračským listom prilepili na výklad predajne.

Pod hrozbou zverejnenia nahrávky po majiteľovi prodajne požadovali 5000 českých korún (približne 6250 skk). Peňazí sa ale nedočkali, a tak napísali druhý list, do ktorého zabalili žulovú kocku a hodili ju do predajne cez výklad. Vydieraný majiteľ sa však obrátil na políciu, ktorá mladíkov zadržala na mestskom cintoríne vo Frýdku-Místku, kde im mal vydieraný podnikateľ predať peniaze.

"Jeden z chlapcov sa ukryl v jame na konci cintorína, druhý strážil v hornej časti blízkeho panelového domu. Medzi sebou sa dorozumievali mobilným telefónom. Napriek tomu že boli veľmi opatrní, nakoniec ich policajti zadržali a predviedli k výsluchu," uviedol Žurovec.

Ak by boli chlapci dospelí, hrozili by im za trestný čin vydierania až tri roky väzenia. Hoci sú obaja páchatelia maloletí, a nie sú teda trestne zodpovední, konaniu pred súdom sa nevyhnú. Sudkyňa či sudca takzvaného súdu pre mládež môže rozhodnúť napríklad o dohľade probačného úradníka alebo ochrannej výchove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu