Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Polícia zatkla počas protiteroristických razií 13 osôb

MADRID - Španielska polícia vo štvrtok zatkla 13 mužov obvinených z pomoci islamským extrémistom, medzi ktorými boli tiež viaceré osoby podozrivé z účasti na bombových útokoch v Madride v roku 2004, uviedlo ministerstvo vnútra.

Polícia ich zatkla počas ranných razií v štyroch severovýchodných mestách pri Barcelone a tiež v metropole Madrid a meste Algeciras. Najmenej ôsmi z nich sú Maročania, identita ďalších nebola zatiaľ zverejnená. Všetkých 13 mužov je podozrivých z toho, že poskytovali úkryt islamským extrémistom a pomohli im aj pri úteku z krajiny.

K útokom na prímestské vlaky v Madride 11. marca 2004 sa priznali moslimskí militanti, ktorí tvrdili, že konali v mene al-Kájdy. Španielske úrady však uviedli, že vyšetrovatelia nenašli žiadne dôkazy, že by al-Kájda útoky nariadila alebo financovala.

Španielska polícia od udalostí 11. septembra 2001 v Spojených štátoch zatkla už stovky podozrivých islamských teroristov, v posledných rokoch pátra po skupinách, ktoré verbujú samovražedných atentátnikov a islamských bojovníkov za svätú vojnu alebo zbierajú peňažné prostriedky na financovanie organizácií napojených na al-Kájdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu