Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Dôchodca chcel obesiť a nabodnúť známeho lekára!

PLZEŇ - Dôchodcu obžalovali z pokusu o vraždu lekára! 82-ročný muž ešte v auguste údajne povrazom a železným bodcom útočil na svetoznámeho českého foniatra Zdeňka Kresu. Teraz mu hrozí až 15 rokov väzenia. Patrí tak medzi najstarších obvinených, ktorí obývajú väzobné cely v Čechách.

Včera o tom informoval server Novinky.cz.

Dôchodca bol Kresovým pacientom. Lekár uviedol, že ho starý muž po príchode do ordinácie obvinil zo zlého ošetrenia, kvôli ktorému prišiel o sluch. "Ošetrenie odmietol s tým, že si prišiel vybaviť účty," povedal Kresa.

Podľa obžaloby sa dôchodca najskôr snažil lekára obesiť. Keď sa mu to nepodarilo, snažil sa ho zabiť železným bodcom. Foniatra zachránili traja pacienti z čakárne.

"Zhromaždili sme dostatok dôkazov preto, aby sme obvineného muža postavili pred súd," uviedla pre server Božena Kolářová z Krajského štátneho zastupiteľstva v Plzni.

Kresa sa stal pojmom svetovej foniatrie po roku 1969, kedy sa podieľal na vývoji pôvodnej operačnej metódy implantácie hydrofilného gelu do hlasiviek, ktorú teraz používa asi päťdesiat svetových kliník. Toho času prevádzkuje súkromnú ordináciu. Medzi jeho pacientov patrí napríklad Václav Neckář, Marta Kubišová, Helena Vondráčková a Lucie Bílá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu