Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Šokovaní zlodeji! Dôchodkyňa ich pekne popreháňala

LONDÝN - Veľký strach údajne pocítili mladíci potom, čo na ulici v meste Torquay v juhozápadnom Anglicku vytrhli z ruky kabelku 68-ročnej žene, ktorá sa k ich úžasu za nimi rozbehla a svoj majetok si vzala späť. Uviedla to dnes britská tlač.

Janet Laneová sedela na lavičke, keď jeden zo skupinky okoloidúcich mladíkov uchytil jej kabelku, v ktorej mala celý svoj dôchodok. Žena, ktorá v 50. rokoch reprezentovala Britániu v cezpoľnom behu, po krátkej naháňačke zlodeja dohnala a zdrapila ho za límec.

"Bol taký vydesený, že upustil moju kabelku a utiekol." "Myslím si, že chlapci videli starenku a domnievali sa, že som ľahká obeť. Ja som ale nechcela nečinne sedieť a nechať ich zmiznúť s mojou kabelkou. Moc som nepremýšľala, rýchlo som sa postavila a prenasledovala ich, ako najrýchlejšie som mohla. Pritom som na nich kričala. Bola som pohoršená," citovala tlač takmer sedemdesiatročnú ženu.

Laneová, ktorá pred odchodom do dôchodku pracovala ako zdravotná sestra, sa udržuje v kondícii plávaním a chôdzou. "Bola som nadšená, že som to opäť dokázala. Takto som nebežala od mladosti," radovala sa.

Britská polícia však podľa tlače doporučila dôchodcom, aby kvôli svojej bezpečnosti v podobných prípadoch radšej jej príklad nenasledovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu