Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Socializmu sa nikdy nevzdáme, tvrdí Castro

Raúl Castro
Raúl Castro (Zdroj: SITA)

MADRID - Kubánsky minister zahraničných vecí Felipe Pérez Roque v utorok vyhlásil, že prezident Raúl Castro sa nikdy nevzdá socializmu.

"Na Kube nie je reforma ale hlboká spoločenská revolúcia a tento proces sa musí postupne zdokonaľovať," povedal Roque na tlačovej konferencii v Madride po tom, ako mu položili otázku o reformách uskutočňovaných Raúlom Castrom, ktorý na čele štátu vystriedal svojho chorého brata Fidela. Ak reformy predpokladajú, že "Kuba sa zrieka socializmu, musíme povedať, že niet reforiem," uviedol šéf kubánskej diplomacie po schôdzke so svojim španielskym kolegom Miguelom Ángelom Moratinosom.

Vo štvrtok Európska únia uskutoční prvé rokovania s Kubou na ministerskej úrovni od roku 2003. Rokovania nasledujú po tom, ako EÚ vlani v júni zrušila sankcie voči Kube. Pérez Roque vyjadril nádej, že rokovania zlepšia vzťahy medzi Havanou a Bruselom. Zdroje z EÚ uviedli, že šéf kubánskej diplomacie sa vo štvrtok v Paríži stretne s francúzskym ministrom zahraničia Bernardom Kouchner, so šéfom českej diplomacie Karlom Schwarzenbergom a s eurokomisárom pre rozvoj Louisom Michelom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu