Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia už zadržala viac ako 10 tisíc ilegálnych imigrantov

ATÉNY - Počas prvých deviatich mesiacov tohto roka grécka polícia zatkla 10 659 ľudí, ktorí sa tajne snažili prekročiť hranice krajiny a vstúpiť na jej územie. V utorok o tom informovalo ministerstvo obchodného loďstva.

Hraničná hliadka musela zasahovať v 648 prípadoch ilegálneho vstupu, zatkla 173 ľudí zapletených do prevádzačstva a zadržala 137 lodí a 11 vozidiel, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

V minulom roku pobrežná hliadka zadržala spolu 9 240 ilegálnych prisťahovalcov, čo je dvojnásobný počet zadržaných v roku 2006, zatkla 196 prevádzačov a zadržala 161 lodí pri 652 incidentoch. Iba v mesiacoch júl, august a september zatkla hraničná polícia 5 500 imigrantov, väčšinu z nich na ostrovoch v Egejskom mori neďaleko tureckého pobrežia.

Nakoľko Grécko každodenne čelí príchodu potenciálnych prisťahovalcov z Ázie, ktorí sa cez Turecko snažia dostať do západnej Európy, krajina opätovne požiadala o európsku pomoc pri ochrane jej morských hraníc. Imigranti sa ich často snažia prekročiť na malých improvizovaných loďkách, čo ich neraz stojí život.

Podľa gréckych a tureckých úradov sa pri pokuse o dosiahnutie gréckych a tureckých brehov v tomto roku utopilo už 58 ľudí. Grécke hraničné úrady v pondelok oznámili, že na severovýchode krajiny objavili telá siedmich utopených mužov, pravdepodobne stroskotaných imigrantov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu