Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na potlačenie protestov bola povolaná armáda

BANGKOK - Na potlačenie protivládnych protestov, ktoré vyústili do násilností, boli do ulíc Bangkoku nasadení thajskí vojaci, informoval o tom v utorok hovorca armády.

"Polícia nás požiadala, aby sme pomohli udržiavať právo a poriadok," povedal poručík Sunsern Kaewkumnerd. Podľa jeho slov však vojaci nie sú ozbrojení. Poskytla ich thajská armáda, vojenské letectvo i námorné sily.

Počet zranených demonštrantov pri utorňajších zrážkach s políciou v Bangkoku stúpol na 190. Strelné zranenia utrpeli aj dvaja policajti.

Thajská polícia v utorok použila slzný plyn proti niekoľkotisícovému zhromaždeniu pred parlamentom v hlavnom meste, ktorého cieľom bolo zabrániť novému premiérovi Somčaiovi Wongsawatovi vo vystúpení s prvým politickým prejavom a tiež vyjadriť nesúhlas so zmenou ústavy.

Zrážky s políciou sú vyvrcholením dlhodobej krízy, ktorá sa začala v máji, keď aktivisti spustili kampaň za zvrhnutie volenej vlády pre jej styky s bývalým premiérom Thaksinom Šinawatrom, zosadeným pri prevrate v septembri 2006.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu