Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Zatkli 30 členov Camorry, medzi nimi Giuseppinu!

RÍM - Talianska polícia dnes v oblasti Neapola na juhu krajiny pozatýkala okolo 30 členov mafiánskeho klanu Casalesi. Medzi zatknutými sú aj traja podozriví zo série vrážd v Castel Volturno, pri ktorých prišlo pred dvoma týždňami o život sedem osôb. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AFP.

K operácii proti klanu Casalesi došlo v oblasti Caserty južne od Neapola. Práve v Caserte má klan, ktorý patrí k najnebezpečnejším odnožiam neapolskej Camorry, svoju základňu. Počet zatknutých mafiánov sa tak v posledných dňoch vyšplhal na stovku. Neapolská prokuratúra vydala na členov miestnej Camorry celkom 107 zatykačov.

Medzi 28 mafiánmi, ktorých dnes polícia zatkla, je aj 48-ročná Giuseppina Nappaová, manželka 55-ročného šéfa klanu Francesca Schiavoneho, prezývaného Sandokan. Ten je za mrežami od roku 1998, kedy ho odsúdili na doživotie. Medzi zadržanými je aj advokát obvinený z vydierania.

Talianska finančná stráž v súvislosti s dnešnou raziou zaistila majetok niekoľkých obchodných spoločností napojených na Camorru v celkovej hodnote okolo sto miliónov eur. Majetok zabavili mafiánom nielen v oblasti Caserty, ale aj v Ríme a v Toskánsku na severe Talianska, kde klan rovnako vyvíjal svoje kriminálne aktivity.

Vraždy v Castel Volturne, ktoré si vyžiadali životy šiestich Afričanov a jedného Taliana, mali podobu skutočnej popravy a patria k najkrvavejším kriminálnym epizódam v Taliansku v posledných rokoch. Prvého podozrivého sa polícii podarilo chytiť už pred týždňom, komando podľa polície tvorilo osem osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu