Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najmenej 113 mŕtvych v hinduistickom chráme

NAÍ DILLÍ - Najmenej 113 ľudí zahynulo dnes v panickej tlačenici v hinduistickom chráme v západoindickom štáte Radžastan. Ďalšie stovky ľudí z tisícov zhromaždených utrpeli zranenia. Podľa polície počet mŕtvych môže vzrásť, pretože mnoho zranených je vo vážnom stave.

K davovej panike došlo v Čámundinom chráme v historickej pevnosti Mehrangarh nad mestom Džódhpur. Ráno sa tam zišlo vyše 12.000 veriacich na oslave hinduistického sviatku bohyne matky.

Podľa istého svedka tlačenica vznikla, keď sa miestne úrady pokúsili zastaviť dav pútnikov a uvoľniť cestu do chrámu pre VIP osobu.

V auguste pri tlačenici pred horskou hinduistickou svätyňou na severe Indie prišlo o život najmenej 145 pútnikov. Úrady nariadili vyšetrovanie tragédie v štáte Himáčalpradéš, ku ktorej došlo po fámach o zosuve pôdy. Ľudia začali v panike bežať dolu úzkym chodníkom, kde narážali na tisíce pútnikov stúpajúcich hore.

V januári 2005 zomrelo najmenej 265 hinduistických pútnikov, vrátane žien a detí, neďaleko odľahlého chrámu v indickom štáte Maháraštra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu