Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Piráti sú v obkľúčení troch zahraničných bojových lodí

MOGADIŠO - Somálskych pirátov, ktorí uniesli ukrajinskú loď vezúcu tanky a zbrane, obkľúčilo v nedeľu niekoľko zahraničných bojových lodí v oblasti Haradere pri somálskom pobreží.

Informoval o tom poradca guvernéra autonómnej oblasti Puntland Bile Mohamoud Qabowsade. V oblasti sú podľa neho tri lode - jedna americká a dve európske, krajiny však nešpecifikoval. "Máme informácie, že tri vojenské lode sledujú pirátov a dve z nich sú už veľmi blízko pri unesenej lodi," povedal Qabowsade. Jeho informáciu potvrdil aj kmeňový vodca v oblasti Haradere.

Ukrajinská loď, ktorá sa plavila pod vlajkou Belize, viezla vojenskú zásielku vrátane 33 tankov typu T-72, ktoré si objednala kenská vláda. Piráti ju uniesli vo štvrtok v Adenskom zálive pri pobreží Somálska. 17 členov posádky tvoria Ukrajinci, štyria sú ruskej a jeden lotyšskej národnosti. Kenské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že s pirátmi zatiaľ nenadviazalo žiaden kontakt. Rusko už informovalo, že do oblasti posiela svoje bojové lode a USA oznámili, že ich lode situáciu monitorujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu