Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Študent napadol riaditeľa bejzbalovou pálkou

VIEDEŇ - Devätnásťročný študent strednej školy v rakúskom Kremse napadol riaditeľa bejzbalovou pálkou a spôsobil mu zranenia na tele aj na hlave. Dôvodom bolo údajne to, že karhal študenta za meškanie na opravnú skúšku. Študenta zatkli a umietnili vo vyšetrovacej väzbe, riaditeľ je v nemocnici. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa doterajšieho vyšetrovania sa študent síce dostavil do školy, ale nie pred skúšobnú komisiu. Chcel tým údajne vytrestať jedného z profesorov, ktorý ho podľa neho pri pondelkovej praktickej skúške poškodil.

Študent mal údajne v úmysle doraziť do skúšobnej triedy s výrazným meškaním, pritom ho ale na chodbe uvidel riaditeľ školy a pozval ho k sebe do kancelárie.

Tam začal študentovi vytýkať, že sa nedostavil na čas na opravnú skúšku, ktorá už je určitou láskavosťou voči nemu. Ako uviedla agentúra, to viedlo k eskalácii študentovho rozhorčenia.

Z batohu vytiahol bejzbalovú pálku a riaditeľa niekoľkokrát napadol. Obeť dostala dve rany do hlavy a dve do tela. Útočníka zadržal triedny učiteľ a odovzdal ho privolanej polícii.

Tá na mieste zistila, že študent mal okrem pálky v batohu ešte aj nôž. Riaditeľa previezli na kliniku v Kremse. Utrpel otras mozgu, tržnú ranu na hlave a pomliaždeniny na tele. Podľa polície dopadol vzhľadom na spôsob útoku v afekte ešte dobre, zranenia mohli byť oveľa horšie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu