Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Irak: 80 mŕtvych, 150 zranených

Iracký policajt volá ďalšie posily po výbuchu auta pred policajnou stanicou v Bagdade.
Iracký policajt volá ďalšie posily po výbuchu auta pred policajnou stanicou v Bagdade.

BAGDAD - Atentáty a boje si od utorka v troch irackých mestách vyžiadali až 80 obetí a vyše 150 zranených. V Bagdade a v Bakube zahynulo 60 ľudí, v Ramadi si boje medzi americkými vojakmi a irackými povstalcami vyžiadali 20 mŕtvych. K útokom v Bagdade a Bakube sa prihlásila Zarkáwího skupina Tawhíd a Džihád.

Zarkáwího skupina sa prihlásila k zodpovednosti za útoky na webových stránkach. Ich cieľom boli policajti a záujemcovia o túto profesiu. USA na Zarkáwího vypísali odmenu 25 miliónov dolárov (800 mil. Sk).

V Bagdade sa atentátnik zameral na zástup brancov, ktorí čakali pred policajnou stanicou na rušnej triede Haifa. Odpálil nálož v aute blízko zástupu, ale pretože na ulici plnej obchodov bolo mnoho ľudí, medzi mŕtvymi sú väčšinou náhodní chodci. Bagdadčania tomuto miestu, ktoré je častým dejiskom útokov, hovoria malá Fallúdža podľa strediska sunnitského odboja.

O pár hodín neskôr v Bakube, ktorá leží severne od Bagdadu, atentátnici ostreľovali policajný autobus z idúcich áut. Severne od Bagdadu boli včera objavené tri telá bez hlavy. Informovali o tom iracké bezpečnostné sily s tým, že pravdepodobne ide o pozostatky cudzincov. Podľa Američanov mŕtvi sú Arabovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu