Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Pápež akceptujte smrť

LURDY - Pápež Benedikt XVI. vyzval v pondelok veriacich, aby "v hodine, ktorú určí Boh", akceptovali smrť. Bolesť, utrpenie a to, ako sa k nim má človek postaviť, boli nosné témy jeho pondelňajšej omše v Lurdoch, ktorou ukončil štvordňovú návštevu Francúzska.

Zmienkou o "hodine, ktorú určí Boh", chcel pápež podľa agentúry AFP potvrdiť odmietavý postoj cirkvi k eutanázii. Benedikt XVI. vyhlásil, že chorí by sa mali modliť za to, aby boli schopní "prijať, bez strachu či horkosti, odchod z tohto sveta v hodine, ktorú určí Boh".

Záverečná omša pápežovej návštevy vo Francúzsku bola venovaná práve chorým a trpiacim. Mnohí z nich sa na nej zúčastnili na vozíčkoch či s barlami. Ľudia, čo trpia, by podľa pápeža mali mať stále na pamäti, že "chorého človeka nikdy neopúšťa dôstojnosť.

Krátko pred pondelňajšou omšou pápež požehnal desiatich chorých ľudí a každému z nich sa prihovoril v jeho či jej vlastnom jazyku. Hlava katolíckej cirkvi pricestovala do Francúzska pri príležitosti 150. výročia zjavenia Panny Márie v Lurdoch.

Benedikt XVI. v Lurdoch navštívil aj pamätné miesta spojené so životom Bernadette Soubirousovej, ktorej sa v roku 1858 údajne 18-krát zjavila Panna Mária. Pomodlil sa v jaskyni, v ktorej malo k zjaveniam dôjsť a napil sa vody z tamojšieho údajne liečivého prameňa.

Miesto navštívi ročne 6 miliónov pútnikov, ktorí sa tu modlia za fyzické uzdravenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu