Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Kim Čong-il sa zrejme zotavuje po operácii

Kim Čong-il
Kim Čong-il

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-il sa zrejme zotavuje po nedávnom chirurgickom zákroku. Uviedla to v stredu juhokórejská spravodajská služba po vyhlásení komunistického režimu, ktorý spochybňovanie zdravia svojho vodcu označil za "úkladné sprisahanie".

Špekulácie o Kimovom zdravotnom stave sa zintenzívnili po jeho neprítomnosti na utorňajšej vojenskej prehliadke pri príležitosti 60. výročia vzniku komunistického štátu. Kim sa na verejnosti neobjavil už niekoľko týždňov a do krajiny podľa nepotvrdených informácií prišli zahraniční lekári.

V stredu juhokórejská Národná spravodajská služba (NIS) parlamentný výbor informovala, že dostala informácie, podľa ktorých Kima nedávno operovali pre nespresnené problémy s obehom a jeho stav sa podstatne zlepšil.

Povedal to nemenovaný zdroj z výboru. Juhokórejská tlačová agentúra Jonhap, ktorá citovala poslancov, uviedla, že 66-ročnému vodcovi diagnostikovali krvácanie do mozgu, je však pri vedomí a "dokáže kontrolovať situáciu".

NIS poslancov tiež informovala, že Kim sa "zotavuje" a Severná Kórea sa neocitla v "mocenskom vákuu". Zástupcovia NIS sa vyjadrili, že správu Jonhap nemôžu potvrdiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu