Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Vyšetrovatelia rozhodnú, či obvinia premiéra Olmerta

Ehud Olmert
Ehud Olmert (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelská polícia v nedeľu rozhodne, či odporučí generálnemu prokurátorovi, aby vzniesol obvinenie proti úradujúcemu premiérovi Ehudovi Olmertovi, ktorý čelí podozreniam z korupcie a zneužívania právomocí.

Vysokí policajní vyšetrovatelia sa stretli v sobotu, aby preskúmali dôkaznú situáciu v troch hlavných zo šiestich Olmertových káuz a záverečné stanovisko prijmú v nedeľu, informovala agentúra AFP, pričom sa odvolávala na zdroje blízke vyšetrovaniu. Izraelský premiér Ehud Olmert je okrem iného podozrivý z prijímania nelegálnych finančných darov a z porušovania pravidiel pri vyúčtovaní zahraničných ciest. Pod tlakom škandálov Olmert v júli oznámil, že po septembrovom kongrese svojej politickej strany odstúpi z funkcie. Premiér obvinenia z korupcie odmieta a tvrdí, že chce pred súdom dokázať svoju nevinu.

Vnútrostranícke voľby Olmertovej strany Kadima sa uskutočnia 17. septembra. Medzi najhorúcejšími kandidátmi na post nového predsedu strany a tým aj predsedu vlády sa spomínajú ministerka zahraničných vecí Cipi Livniová a minister dopravy Šaul Mofaz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu