Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Na ulici našiel uniformu, 3 roky sa vydával za policajta

PEKING – Celé tri roky sa dokázal vydával za policajta dvadsaťosemročný Číňan po tom, čo na ulici našiel zabudnutú zimnú policajnú uniformu aj so služobným preukazom a číslom.

Keď všetko prasklo, bránil sa tým, že si chcel len splniť svoj detský sen a na podvode nijak nezarábal. Jeho obhajobu však vyvrátila záplava sťažností od ľudí, ktorým „policajt“ nezaplatil za tovar a služby alebo od nich vymáhal pokuty.

Informovala o tom agentúra AFP. Čang Chaj-tchao našiel zabudnutú uniformu ešte v roku 2005 na ulici v meste Čeng-čou v provincii Che-nan.

Svojej manželke a rodine nezamestnaný Čang nahovoril, že dostal miesto v miestnej polícii a postupne si nakúpil letnú uniformu, brigadírku a odznaky - všetko falošné. Na jeho podvod sa prišlo až v tomto roku, keď sa pri obchôdzke v Čeng-čou stretol so skutočnou policajnou hliadkou.

Teraz ho žaluje majiteľ miestnej kaviarne, do ktorej chodil pravidelne piť bez toho, aby platil. Rovnako aj pouliční predavači zeleniny, od ktorých pod rôznymi zámienkami vymáhal pokuty, ale aj skutočný majiteľ uniformy.

Ten v posledných rokoch chodil pravidelne na koberec k nadriadeným za priestupky, ktorých sa Čang dopúšťal s jeho policajným preukazom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu