Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

V USA sa zrútilo hasičské lietadlo, nikto neprežil

RENO - Hasičské lietadlo, ktoré plánovalo zhodiť hasiacu zmes na požiar v horskej oblasti Sierra Nevada v Spojených štátoch amerických, po vzlietnutí havarovalo neďaleko letiska Reno.

Pri nehode zahynuli všetci traja členovia posádky. Dvojmotorové hasičské lietadlo typu P2V, ktoré vlastnila letecká spoločnosť Neptune z mesta Missoula v štáte Montana, bolo v pondelok nasadené proti požiaru v kalifornskom okrese Alpine. V pondelok v noci miestneho času o tom informoval hovorca hasičov Steve Frady. Mená troch ľudí, ktorí zahynuli pri nehode, zatiaľ neboli zverejnené, povedal Ian Gregor, hovorca Federálneho leteckého úradu.

Podľa predbežných správ od svedkov nehody lietadlo krátko po jeho vzlietnutí z letiska Reno-Stead o 18:11 miestneho času (2. septembra o 3:11 SELČ) stratilo časť motora, či krídla. Vzápätí začalo horieť a spadlo asi o 800 metrov ďalej. Jeho pád spôsobil malý požiar, ktorý miestni hasiči zlikvidovali, uviedol Frady.

Podľa jeho slov sa trosky lietadla roztrúsili na priestore asi 13 štvorcových kilometrov severozápadne od letiska. "(Lietadlo) bolo plné paliva a hasiacej hmoty a bolo nasadené na požiar v Hope Valley. Zjavne smerovalo naspäť, aby spravilo ešte posledné zhodenie (hasiacej hmoty)," dodal Frady pre tlačovú agentúru Associated Press.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu