Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dieťa s dvomi hlavami museli dať pod ochranu polície

DhÁKA - Dvojhlavé dieťa, ktoré sa narodilo v pondelok v Bangladéši, muselo byť dané okamžite pod dozor polície. Tá má ochrániť chlapčeka pred náporom desiatok tisíc zvedavcov, ktorí prichádzajú do nemocnice a chcú sa pozrieť na abnormálny jav.

Novorodenec, ktorý prišiel na svet cisárskym rezom, vážil pri pôrode 5,5 kilogramu. Dieťaťu i jeho 22-ročnej matke sa podľa agentúrnych správ darí dobre.

"Dieťa má jeden žalúdok a kŕmi sa normálne, ibaže dvoma ústami," povedal gynekológ Muhammad Abdul Bari. Zatiaľ lekári nedokážu povedať, či nemá dieťa zdvojené všetky životne dôležité orgány. Na otázku, ako sa stalo, že má dieťa dve hlavy, pôrodník odpovedal, že sa jednoducho "jedno embryo začalo vyvíjať nenormálne".

Správa o dieťati s dvomi hlavami sa rozniesla ako blesk a ihneď približne 150.000 ľudí zatúžilo uvidieť ho na vlastné oči. Dieťa a jeho matka boli preto prevezení do väčšej nemocnice a bola povolaná polícia, ktorá teraz stráži celé zariadenie. Okrem obyčajných zvedavcov je i veľa ľudí, ktorí dávajú rodine postihnutého dieťaťa dary, napísal miestny denník.

V Bangladéši sa v posledných rokoch narodil rad detí s anomáliami. Najčastejšie išlo o siamské dvojčatá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu